Ново правило – само по един курсист и инструктор в колата

Автомобилът ще се дезинфекцира след всеки проведен час

04.05.2020 | 13:40 Редактор: Наталия Тотева

Автошколите в страната възобновиха работата си. Подновяват се и изпитите за бъдещи шофьори, като в броят на допусканите в залите хора ще бъде ограничен. Ще се спазват строги правила.

Курсистите ще трябва да дезинфекцират ръцете си, когато влизат в стаята за теоретично обучение, да носят ръкавици и маски. Те ще седят по един на чин, на разстояние повече от 2 метра един от друг, предаде репортер на Bulgaria ON AIR

"Залата има капацитет за 24 човека, в момента той е намален на 8. Влизайки в помещението, на всеки един курсист ще му бъдат дезинфекцирани ръцете. На почивката по време на занятието преподавателят е длъжен да дезинфекцира и плотовете на бюрата, за да може да продължи втората част. Имаме вентилационна система, автоматично се включва при замърсеност на въздуха", каза инструкторът Владимир Балабанов.

Освен при часовете по теория, строги мерки ще се спазват и по време на практиката. Всички курсисти, които сядат зад волана, ще трябва първо да си дезинфекцират ръцете. Те ще носят ръкавици.

Има и ново правило – само курсистът и инструкторът ще бъдат в колата, а не няколко ученици както беше преди. Автомобилът ще се дезинфекцира след всеки час. 

Автошколите бяха затворени в продължение на над месец и половина.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ми във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
хмм
преди 3 години
Мито не е ли по принцип такова правилото - по един курсист? Сигнализирай за неуместен коментар