Указателни табели в парковете, екипи следят дали спазваме дистанция

В парковете и градинките трябва да има еднопосочно движение

04.05.2020 | 13:01 Редактор: Искра Ангелова

След отпадането на част от ограниченията заради коронавируса, парк "Витоша" вече е достъпен, отворени са и градските паркове, както и местата за спортуване на открито.

"Със заповед на г-жа Фандъкова сме отворили парк "Витоша" и по-големите планини около София. За "Витоша" е създадена организация от наши екипи на Столичната община и Общинска полиция, като се допускат моторни превозни средства към планината Витоша до "Морените" и до паркинга на "Офелиите", обясни директорът на дирекция "Аварийна помощ и превенция" Красимир Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че от 11:00 до 14:00 ч. се ограничава движението на моторни превозни средства.

"С наши екипи, тези на Общинска полиция и Дирекцията на Природен парк "Витоша" ще следим, заедно ще обясняваме и разясняваме правилата, които хората трябва да спазват. Те са 2,5 metra разстояние между семейства, когато има пикник - само едно семейство. Нашата цел е да кажем правилата на хората и да очакваме от тях да ги спазват", допълни той.

От "Морените" до "Алеко" е пешеходно пространство и затова там екипите ще следят дали се спазва дистанция. Автобуси и лифтове няма да се движат, защото това може да доведе до струпване на хора. Ще има информационни табели.

"В момента е лошо времето, но има около 30-40 автомобила в двете направления, в които има хора, особено колоездачи. Парковете и градинките трябва да има еднопосочно движение. Часовият диапазон си остана - от 09:30 до 18:30 ч за майки с деца. Ако има събиране на хора - те трябва да носят маска", коментира още Красимир Димитров.

Вижте още в репортажа на Виктор Дремсизов

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
А ще ходим ли по офисите? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А в метрото как ще следят дали се спазва или там няма значение? Нищо, че хем е на затворено, хем е *** до ***. Сигнализирай за неуместен коментар