Без маска и с бира в ръка: Множество нарушения по софийските паркове

11 души са глобени, СДВР ще вземе допълнителни мерки

28.04.2020 | 19:35 Редактор: Александра Иванова

11 граждани са глобени, защото са били без маска в парка. Въпреки призивите за строга дисциплина, десетки столичани решиха да се порадват на хубавото време в парковете след 21 часа вчера и да си поиграят на криеница с полицията.

Констатирани са множество нарушения. От СДВР заявиха, че ще вземат допълнителни мерки, за да не се нарушават разпоредбите. 

"Повечето граждани убеждават контролните органи, че не им е разяснена процедурата", посочи гл. инсп. на "Охранителна полиция" Красимира Стоядинова.

От страна на СДВР са предприети мерки за засилено полицейско присъствие и оказване на съдействие на общинските служители, които организират движението в парка 

"Има дежурни екипи през деня. В светлата част натовареността е по-голяма, тогава самите охранителни постове са повече. В по-късните часове има по-малко екипи, които също наблюдават, има охрана по парковете", разясни директорът на дирекция ''Зелена система'' съм СО Димитър Данчев.

Нарушенията не спряха и днес, като дори имаше опити за преминаване през контролните пунктове без деца, но с бира в ръка. За съжаление, не всички частни случаи са описани в заповедта за посещение на парковете. Част от родителите също се възмущават от неуредици. 

Охраната по парковете в София остава, а властите призовават гражданите да спазват стриктно часовете за посещение.

Вижте още в репортажа на Сергей Тодоров.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Остави тъпака неангажиран и веднага почва да мисли глупости. И в същия момент плачат по опашки за помощи... Явно нямат топки да си играят, та затова се правят на интересни по детските площадки. Тпу! Сигнализирай за неуместен коментар