Спазва ли се изискването за носене на маски на закрито?

От утре махат ограничителните ленти във всички паркове

02.05.2020 | 14:00 Редактор: Ивет Арабова

След отпадането на изискването за носене на маски на открито зачестиха случаите, в които граждани са без предпазни средства на закрити пространства. Maските трябва да бъдат носени в градския транспорт, аптеките и магазините. 

"Нормални хора сме и можем да спазваме социална дистанция. Вчера имаше доста малко хора в парка, днес има една идея повече, но няма струпвания", сподели човек, дошъл на разходка в парк в столицата.

Министър Ананиев възложи на кметовете на общини и на областните управители да създадат необходимата организация за посещения на гражданите във всички национални паркове, природни паркове, планини и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на общините, без да се използва градски транспорт, лифтове и посещения на хижи и туристически обекти. Това създаде объркване у хората дали и как могат да посещават зелените пространства, в Борисовата градина в София се раздават брошури, в които са написани старите ограничения, които са в сила и днес, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

От утре ограничителните ленти на всички паркове ще бъдат махнати, а разходките за всички ще бъдат позволени при спазване на дистанция. Остават забраните за сядане на пейки, ползване на детски площадки и събиране на групи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК