Хладно и ветровито време, на места ще превали дъжд

Максималните температури в страната ще бъдат от 16 до 22 градуса

04.05.2020 | 07:14 Редактор: Тодор Петров

През днешния ден времето ще бъде по-хладно и ветровито. Облачността ще бъде разкъсана и променлива. Отново ще превали, с условия за гръмотевици над централните и над източните райони. Минималните температури в страната ще бъдат от 9 до 13 градуса. Вятърът ще бъде от северозапад слаб до умерен. Максималните температури в страната ще бъдат от 16 до 22 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

От прогнозата ѝ стана ясно още, че по Черноморието облачността ще бъда значителна с превалявания и прегърмявания. Максималните температури на въздуха ще бъдат от 17 до 19 градуса. Морската вода е с температура от 12 до 14 градуса. Вълнението ще бъде слабо. 

Над планините облачността ще бъде значителна. Ще превалява и прегърмява. Над 2000 м ще духа свеж вятър от северозапад. Максимални температури на 2500 м височина - около 0 градуса, а на 1500 м - плюс 5. 

Във вторник у нас ще се задържи ветровито. Облачността ще бъде разкъсана и променлива. Отново ще превали, с условия за гръмотевици над Стара планина. В сряда ще има повече облаци над южните и над източните райони, със следобедни превалявания. 

В четвъртък и в петък слабо ще се затопли. Валежите с летен характер отново ще бъдат често явление, като повече по количество ще бъдат в планините от Югозападна и Южна България.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК