Отново нерви и дълги опашки от коли на изхода на София към АМ "Тракия"

Шофьори се допускат само по работа или по медицински причини

30.04.2020 | 19:00 Редактор: Искра Ангелова

Километрични опашки се образуваха и този път на прага на новата серия от почивни дни. Дългото чакане и строгият контрол изнервиха шофьорите, а голяма част от тях така и не успяха да излязат от столицата, защото нямат основателна причина.

На "Тракия" имаше колони от коли от над 2 км. Шофьори се допускат само по работа или по медицински причини, напомниха от МВР, за които контролът на пътя често се превръща в предизвикателство.

"Не сме застанали там, за да сме чучело, както се казва. По-младите, по-агресивните се опитват да ни заобиколят. Тези с колелата ще ви кажа, че бягат по полята и се опитват да хитреят покрай ТИР-овете. Не сме за котка и мишка все пак, нали трябва да изпълняваме", каза зам.-началник на отдел ''Пътна полиция" Любомир Костадинов.

И макар че декларациите на пунктовете са задължителни вече повече от месец, част от водачите останаха изненадани, че им искат подобен документ. Като Кольо, който се връща от столицата към Стара Загора, където живее. 

"Влязъл съм в София, за да свърша служебни задължения. Сега се прибирам, защо ми трябва декларация за излизане?", попита той.

Не липсват и случаи на агресия срещу органите на реда, както на контролните пунктове, така и в градовете. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Всеки, който тръгва, знае, че ще има проверки, опашки и ще се чака. Не виждам защо се нервят. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Ей за 40 дена не можахме да се научим.Ама и ние не сме виновни, защото първо искат едно нещо после друго.Аз пътувам на работа от началото на карантината...първо искаха една служебна бележка,после друга, след това само декларация, а последната седмица пък искаха освен декларацията на която трябваше допълнително да напиша името и телефона на шефа си, да показвам пак и служебната бележка която я имам от началото...и всичко това изисква още време за проверката...ей затова са и опашките... Сигнализирай за неуместен коментар