Наши медици посочиха лека срещу Ковид-19: Витамин С и озонотерапия!

Имат и антимикробно действие, обясни доктор Христо Дамянов

29.04.2020 | 09:07 Редактор: Александра Иванова

Ударни дози витамин С и озонотерапия. Възможно ли е Ковид-19 да бъде лекуван с този нетрадиционен метод? 

Екип в медицински център по интегративна медицина прилага различни терапии при лечението на пациенти с онкологични заболявания. Според доктор Христо Дамянов, подобни практики могат да помогнат и при лечението на коронавируса. 

"Витамин C и озонът имат и антимикробно действие. Озонът разрушава липидната обвивка на вируса, има директен антивирусен ефект, има и мощно имуностимулиращо действие. Отделя се цитокация, която директно се насочва към имунитета. На базата на този немалък опит, ние имаме пълната увереност, че тези методи са изключително подходящи за лечение на всякакви вирусни и бактериални инфекции", подчерта управителят на медицинския център по интегративна медицина.

Методите са били предложени и на прекратилия дейност Медицински експертен съвет за борба с коронавируса, но не са получили зелена светлина.

"Високите дози витамин С и озонотерапията са изключително достъпни и са подходящи за всяко болнично заведение за приложение с лекота и с една ниска цена на приложение. За разлика от всички тези химикали, които се прилагат от знаещи и незнаещи специалисти последно време, тези методи са нетоксични, достъпни и евтини", подчерта Христо Дамянов.

А методите са неконвенционални заради ниската им себестойност, твърди доктор Дамянов.

"Тези методи струват жълти стотинки на фона на всички средства, които се отделят. От тях няма приходи, няма сериозен бизнес и по тази причина те са настрани от вниманието на тези, които ръководят медицината", разясни той.

В ход са няколко клинични проучвания в различни държави за ефективността на озонотерапията и прилагането на високите дози Витамин С.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 1
Ваня
преди 2 години
Очаквам да изчезне вит. С от аптеките след тази новина Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Посочват и стават досадни. Има или няма лечение. Може или не може да се използва веднага. Сигнализирай за неуместен коментар