Сатанинският наркотик - новата приумица на богатите младежи

В Кристиан Николов не е задействан инстинктът за самосъхранение, каза журналистът Димитър Илиев

24.04.2020 | 21:45 Редактор: Юлия Христова

Предполага се, че 22-годишният Кристиан Николов, обвинен за смъртта на журналиста Милен Цветков, е употребил няколко вида дрога, сред които може би и непопулярният наркотик адренохромът, наричан още сатанински наркотик, или Фонтан на младостта.

"Сатанинският наркотик - има много легенди около него. Казват, че това е дрогата на елита. Смята се, че тази дрога води до силни халюциногенни състояния близки до шизофренията. За коктейла от наркотици в кръвта на Кристиан до момента прокуратурата е успяла да е назове само 4 от всички. Цената на  адренохром е около три пъти по-висока от тази на кокаина. Новият наркотик очевидно е поредната приумица на най-богатите и явно е популярна сред младите", каза за "Денят ON AIR" журналистът Димитър Илиев. 

Според него няма много варианти, извън познатите досега, за ограничаване разпространението на дрогата. 

"Говорим за силни социални дефицити сред младите, недоверие и те виждат, че трябва да "имаш човек някъде". Не може да очакваме полицията да влезе във всеки дом, за да прави проверки за наркотици. Атмосферата в обществото, в което живеем, води до подобни уродливи ситуации", допълни той за Bulgaria ON AIR. 

Според Илиев става дума за случка, която е можело да завърши по различен начин. 

"Същественото, за което се заговори, е начинът, по който прокуратурата ще докаже умисъла за станалото. В този случай ми се иска магистратите, които ще решават, да се замислят, че този човек не е направил действие да предотврати станалото. В него не е задействан инстинктът за самосъхранение", подчерта журналистът. 

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 2
lkjnjk
преди 3 години
Абе журналята, що промотирате конспиративни глупости? Я малко проучете за кво пишете и тогава пишете.... Фарс.. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
55
преди 3 години
Нямало как да се докаже ,че убиеца е знаел ,че Милен е в колата пред него? Според мен той въобще не е знаел кой ,къде е .Само да не се докаже ,че Милен с колата си въобще не е бил там. Сигнализирай за неуместен коментар