Полицаите ще получават по 650 лв. награда до края на извънредното положение

Парите ще бъдат изплащани от днес

21.04.2020 | 11:32 Редактор: Ралица Братанова

15 200 полицаи ще бъдат наградени с по 650 лв. Това прави около 10 млн. лв., съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС.

Парите ще бъдат изплащани от днес. От вчера до днес 5 облекчения - отварянето на пазарите, махнахме "прозореца" днес, разрешихме имунизациите на бебетата, женските консултации и плановите операции, изреди Борисов.

Премиерът каза, че благодарение на мерките до днес сме задържали бавното покачване на заболелите. Той заяви, че редица мерки в другите държави ние не сме въвеждали.

"Днес имахме коалиционен съвет. За съжаление се катерим вече много стръмно - 40-50, големи групи започват да се разболяват", отбеляза той.

Премиерът спомена и пътуването по Великден, като посочи, че според Щаба в края на седмицата се очакват много повече заболели

"Проблемът следващата седмица ще е и с медицинските работници, все повече се разболяват", прогнозира Борисов.

"Направихме максималното хората да не се усещат затворници. Хората искат да чуят, че този лош свършва, но аз като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта, тези, които искат да го направят, да си уморят хората", подчерта Борисов.

Няма радиационна заплаха за България след пожара край Чернобил. Това потвърди още премиерът Борисов.

Той обясни, че причина за извънредния брифинг по темата Чернобил късно снощи са слухове за евентуална опасност, надвиснала над страната ни след пожара, който горя в близост до атомната централа в Чернобил.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това положение затри много професии, а други в момента са водещи. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
Райо
преди 3 години
Малко е! Скъсахме им нервите на униформените. Сигнализирай за неуместен коментар