Роми от "Факултета" се включиха доброволно в масовото тестване (Обновена)

Част от тях признаха, че са направили грешка като са се събрали на протест

18.04.2020 | 18:15 Редактор: Тодор Петров

Полиция продължава да охранява двата столични квартала, поставени под блокада - "Факултета" и "Филиповци". Вчера се стигна до напрежение и протест в кв. "Факултета" заради наложената карантина.

Във "Факултата" се проведе масово тестване на жителите. Изследването с бързи тестове ставаше на специално изграден пункт от служители на здравната инспекция. Тестването не е задължително, а пожелателно. 

Много хора се наредиха, за да им бъде взета кръвна проба. Част от тях споделиха, че са направили грешка като са се събрали на КПП-то, за да изразят своето недоволство срещу мерките.

Местните разказват, че са успели да създадат организация помежду си, така че излизането на жителите от квартала да се ограничи до минимум.

Хигиенните мерки в квартала са изключително засилени. Всички, които влизат и излизат от "Факултета" се подлагат на задължителна дезинфекция. Полицейското присъствие остава засилено и във "Филиповци". Всички полицаи са със защитни маски и ръкавици.

А столичният кмет Йорданка Фандъкова категорично се противопостави на всякакви опити да се провокират хората на етнически принцип. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

 Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 4 години
Сега ще ви кажа нещо защото виждам че говорите за махалите вчера на Ендека беше претъпкано със българи повечето бяха без маски и по паркове ядосах се Много защото има толкова много хора които са без работа и по цял се затварят вътре със децата си и кои разнася вируса хората от махалите лии Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Ще се включат, то и на тях им се ще да оцелеят Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Лисугера
преди 4 години
Как така ром ще си признае доброволно...май са си поговорили силово...ха,ха...чак пък и доброволци за тест са имали...ама налие безплатно ищамара е на далавера. Сигнализирай за неуместен коментар