10 положителни проби във "Факултета" и "Филиповци", ромите на бунт (+ВИДЕО и СНИМКИ)

На терен в момента работят два екипа с повече от 10 души

17.04.2020 | 12:59 Редактор: Юлия Христова

10 са потвърдените положителни проби за наличие на коронавирус в блокираните от вчера две ромски махали в столицата - "Факултета" и "Филиповци". Това потвърдиха официално от РЗИ.

В момента във "Факултета" има струпване на хора в знак на несъгласие с наложените мерки, което е в пълен разрез със заповедта на едно място да не се събират повече от двама души. Кметът на "Красна поляна" поясни, че за случая е сезирана и прокуратурата.

Струпването на мястото продължава повече от час. Полицейското присъствие в квартала е засилено. Много от хората са останали без работа след началото на извънредното положение. 

На терен в момента работят два екипа с повече от 10 души, които правят тестове. Целта на масовото тестуване е да се открият заразени лица, а не такива, които са преболедували коронавирусната инфекция, уточниха от Националния оперативен щаб. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 1
Мислете
преди 4 години
Роми, на следващите избори мислете, дали изобщо да гласувате за когото и да било. Сигнализирай за неуместен коментар