Грешките на Радев в критиките му срещу мерките на правителството

Коментар на политическия психолог Антоанета Христова

17.04.2020 | 21:09 Редактор: Александра Иванова

Разединението и войната между институциите пораждат несигурност у хората. А в битката срещу коронавируса те имат нужда от единно мислене на политиците. То създава чувство за спокойствие у народа. Политическият психолог професор Антоанета Христова заяви пред "Денят ON AIR", че стилът на говорене на президента Румен Радев му е изиграл лоша шега. 

"Ролята на критик на управляващите е типично политическа, партийна позиция. Това, че атакува нещо, което изглежда смислено, беше грешка. Мерките до голяма степен се оказаха смислени" , обясни професор Христова.

Според политическия психолог елитите се справят всеки посвоему. Генерал Мутафчийски и премиерът Бойко Борисов се открояват. Те печелят дивидент и набират рейтинг по време на кризата около коронавируса.

"Те успяват да убедят хората с това, че успяват да управляват ситуацията. На фона на това БСП сякаш са незабележими. А ДПС показаха, че в криза могат да действат единно и да не създават шум в системата. Другите не могат да се впишат. Или просто избират да мълчат", анализира проф. Христова.

От другата страна е обществото. Според Антоанета Христова мнозинството се справя с изолацията. А един малък процент от хората не спазват мерките, защото са безотговорни и не било ясно кога всичко това ще приключи.

"Те не могат да се съобразят с препоръките без да им бъде наложено наказание. Във всяко общество има процент безотговорни. Не можем да избягаме от това", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Политическият психолог прогнозира, че много голяма част от хората ще бъдат различни след края на извънредното положение, а технологиите ще са станали неизменна част от живота ни.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
2 rate up comment rate down comment 2
bat gosho
преди 4 години
prezedenta e golyam skapanyak.kak shte go iztraem dokraya ne znam. Сигнализирай за неуместен коментар
4
5 rate up comment rate down comment 3
анонимен
преди 4 години
3
4 rate up comment rate down comment 2
Пенсионер
преди 4 години
Не знам дали той си вярва, но тези клишета, които рецитира със злобен патос, не само че не ме карат да му вярвам, а ме отвращават. Опорочи почестите към Левски, Трети март, а сега може да е доволен след призивите си за свободи на гражданите-протести на Разпети петък. Сигнализирай за неуместен коментар
2
4 rate up comment rate down comment 3
НЕ СТЕ ПРАВИ!
преди 4 години
Румен Радев никога като президент не е сгрешил, защото от самото начало на влизането му в Президентството той абсолютно безгрешно работи за кремълските си господари. Това е индикация, че на този човек му липсва политическа далновидност, за да си представи какво го очаква в близкото бъдеще, когато ще бъде изправен пред Военния трибунал да отговаря за делта си. Всеки, който не разбира, че в предстоящата космическа война феодалните диктаторски режими ще бъдат изтрити от лицето на Земята се лъже... Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 2
анонимен
преди 4 години
Всеки играе отредената му роля в този спектакъл...не всеки обича да играе злия герой но пък така става по-интересно... Сигнализирай за неуместен коментар