Заразяването с Ковид-19 не създава имунитет срещу него

Според пулмолога доктор Александър Симидчиев е възможно човек да се разболее втори път

16.04.2020 | 19:01 Редактор: Ралица Братанова

Революционен обрат в теорията за Ковид-19. Вирусът не предизвиква двустранна пневмония, както се смяташе, а прогресираща хипоксия. 

Той блокира важен протеин в кръвните клетки и така отнема тяхната възможност да се свързват с кислорода, който постъпва в белите дробове. Останали без кислород, органите загиват. 

За съжаление заразяването с коварния вирус не създава имунитет. Според пулмолога доктор Александър Симидчиев е възможно човек да се разболее втори път, но тогава клиничната картина е по-благоприятна. 

Ключът от загадката може да се окаже клетъчният имунитет. В момента екип български учени интензивно изучава неговата роля и изграждането на антитела.

На този етап учените не разполагат с доказателства за лабораторeн произход на Ковид-19. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Уилям от Баскервил
преди 4 години
От началото на истерията до сега разбрах за няколко научно обосновани и с голяма достоверност теории, придружени с пъстри анимации, обясняващи какво точно причинява този вирус, как той бил нещо много по-различно от всички познати до сега вируси и колко е страшен.Недоумявам обаче, защо всички теории си противоречат и защо никоя не обяснява какво точно се случва при безсимптомно заболелите? Защо повечето хора го прекарват или без да разберат или най-много със симптоми на обикновена настинка? Сигнализирай за неуместен коментар