Борисов: Следващата седмица ще броим дали сме били отговорни

Премиерът апелира да си останем вкъщи по празниците

16.04.2020 | 15:40 Редактор: Ралица Братанова

От Оперативния щаб призоваха софиянци да не пътуват по празниците, защото столицата остава градът с най-много болни в страната. 

И премиерът апелира за същото, защото според думите му София остава най-голямото огнище.

"Следващата събота-неделя ще броим дали сме били отговорни и сме пазили близките си", коментира още Борисов желанието за пътуване днес. 

"Не съм пъдарин, говоря на хора и който прояви разум. Не са избягали от мен, не са избягали от карантината, ще си заразят родителите и след това като стане в другите държави - да ползват хладилните камиони не за месо, а да съхраняват трупове", заяви още премиерът.

На въпрос обмисля ли се затваряне на София по подобие на Банско, той каза: 

"Ако продължи това огнище да се развива, каквото за всички градове, това и за столицата".

По думите му мерките са непопулярни и политиците губят от това. но сега били като лекарите - "диагнозата е тежка, смъртоносна, но режем и правим това, което е най-добро - стойте си вкъщи, лекарство няма, ваксина няма".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Dinkakalinka
преди 4 години
Много право казва Борисов ! Но трябва да има съзнание ,отговорност и да се изпълняват всички правила Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
аБЕ, Борисов,
преди 4 години
не ти ли е неудобно, бе?Отговорни....остави една сюрия гастарбейтери да се върнат болни и да шарят из цяла България безконтролно, докато глобявяш баби в паркчетата. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Иван Митев
преди 4 години
Не се прилага официална защита срещу щети от нямане на пълна икономическа стойност на въведени в употреба пари. Този подход за въведени в употреба пари е със същина на грешка на Джон Лоу от 1716 година.Пандемията от COVID-19 е много силен стимулатор за щети от грешката на Джон ЛоуСега страдаме от лоши икономически последици, ала обществеността пренебрегва (съществения причинител) запазваната грешка на централната банка. Сигнализирай за неуместен коментар