Helpbook: Шум, струпване на хора, музика от автомивка в София

И още сигнали - изоставена каравана, занемарена пътека

14.04.2020 | 22:44 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook: Шум, струпване на хора, музика от автомивка в София

Въпреки въведените мерки за ограничението на епидемията и забраната за струпването на много хора на едно място, очевидно тя не се спазва от всички. Ето какъв сигнал постъпи в платформата Helpbook.info:

"Бих искала да подам сигнал за автомивка, която се намира в кв. "Фондови жилища". Тя работи 24 ч. и непрекъснато има шум, музика от коли, събират се хора, има и прахосмукачки към самата автомивка, които работят непрекъснато. Шумът е силно дразнещ и неприятен, и е през цялата нощ. Аз съм бременна и чакам бебе, не знам как ще се свикне с този непрекъснат шум..." В сигнала жената пита кой е дал разрешение в близост до блок, на не повече от 10 метра, да има автомивка и моли да се вземат мерки.

Продължаваме с проблеми от район "Младост“, който води по брой изпратени сигнали към действащите органи за разрешаване. В един от тях са изпратени снимки на изоставена каравана, която е в лошо състояние и преседява зад автобусна спирка вече няколко години. Това не е първият сигнал по въпроса. Молбата е най-накрая да бъде премахната.

Недалеч оттам, в същия район, е заснета пътека в междублоковото пространство, която също е в лошо състояние. Плочките са начупени и създават предпоставки за травми на преминаващите, пише в сигнала.

Наш потребител, който наскоро е купил къща в кв. "Горна Баня", чрез нашата платформа моли район "Овча Купел" да предостави кофи за боклук за домакинството му, тъй като до момента липсват такива.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, подайте сигнал в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК