Поемането на осигуровките от държавата било разумна помощ

Според Димитър Антов така работодателите няма да освобождават служителите си

09.04.2020 | 21:35 Редактор: Ралица Братанова

На фона на кризата заради коронавируса у нас, най-засегнати са малкият и средният бизнес. 

"Каменарският бизнес е такъв, че обикновено зимата не работим, строителството замира и в началото на март всички сме гладни и искаме да работим", заяви заместник-председателят на Националната занаятчийска камара Димитър Антов в "Денят ON AIR".

Той бе категоричен, че този, който няма резерви, е принуден да чака помощи.

"Освен да мислим за смъртта на възрастните хора, ние трябва да мислим, че обществото продължава да съществува и то функционира чрез обикновените ежедневни занимания, а те са работа, работа, работа и изкарване на хляба", коментира общинският съветник от ВМРО.

Пред Bulgaria ON AIR той обяви, че от ВМРО предлагат за месеците, които са критични - март и април, държавата да поеме поне осигуровките на работещите хора. По думите му това е разумна помощ, която ще стимулира работодателите да не гонят служителите си.

"Условията за правене на малък бизнес в България са така затруднени, че ако човек е редовен във всичко, е по-хубаво да не започва", допълни Антов.

Той е на мнение, че няма добронамереност  към малкия бизнес.

"Държавническото мислене не предполага плакане за всеки починал. Държавникът трябва да гледа на едро. Не вярвам в тази загриженост, която не мисли за моето оцеляване икономически" категоричен бе общинският съветник.

Снимка: БГНЕС 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК