Ще тестват целия персонал на "Пирогов" за изграден имунитет (+ГАЛЕРИЯ)

Държавата е направила каквото трябва, посочи проф. Асен Балтов

07.04.2020 | 12:01 Редактор: Тодор Петров

Към момента в "Пирогов" се лекуват 31 случая на коронавирус, от които 6 са в Интензивно отделение. В реанимацията има 24 апарата, които са готови да поемат тежки пациенти, в момента имаме шестима настанени. Отделно имаме още 25, които са в средно тежко и тежко състояние, с необходимост от кислородна терапия.

Това заяви директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов след срещата си с президента Румен Радев в Световния ден на здравето. И подчерта, че работата на болницата продължава и всеки ден се приемат спешни пациенти с други здравословни проблеми.

"Направили сме разделение, за да разберат хората, че мислим не само за тяхното здраве, но и за себе си. Държавата е направила каквото трябва, не може да искаме нищо по време на криза. Важно е всеки да направи каквото се иска от него, за да оцелеем и да вървим напред. Трябва да се мисли и за психическото здраве на пациентите, то е част от общото здраве", обясни проф. Балтов.

И съобщи, че обмислят след Великден да направят общо тестуване с бързи тестове на целия персонал на "Пирогов", за да докажат дали имат изграден имунитет. Директорът на "Пирогов" увери, че всички медици в болницата са снабдени с необходимите предпазни средства.

"Ако всички са взели мерките, които "Пирогов" взе от самото начало, няма нужда от притеснение", каза проф. Балтов.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК