531 са потвърдените случаи на Ковид-19 у нас, още двама души са починали

210 са лицата с потвърден Ковид-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия

05.04.2020 | 18:10 Редактор: Юлия Христова
531 са потвърдените случаи на Ковид-19 у нас, още двама души са починали

531са потвърдените случаи на Ковид-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Нови двама души са починали днес в "Пирогов".

По информация на Националния оперативен щаб през деня са доказани още 9 нови случаи, като 5 от тях са в София, 1 в Смолян, 1 в Благоевград, 1 в Стара Загора и 1 в Хасково. Лабораториите продължават да работят.

210 са лицата с потвърден Ковид-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 22 са пациентите, които са в интензивни отделения и клиники, пише Dnes.bg.

Излекувани и изписани от лечебни заведения са 37 души. Броят на починалите е 20. Още сутринта от Националния оперативен щаб съобщиха за 49-годишен мъж, хоспитализиран в тежко състояние в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“, което е наложило да бъде интубиран, но по-късно е издъхнал.

По-късно днес две жени – на 75 г. и на 60 г., с потвърден коронавирус, са починали в "Пирогов“.

Пациентката на 75 г. е страдала от придружаващи заболявания, сред които хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ) и артериална хипертония.

Жената на 60 г. е страдала от чернодробна недостатъчност, артериална хипертония и исхемична болест на сърцето. И двете пациентки са били поставени на апаратна вентилация, но се е стигнало до летален изход.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 1 месец
Пак сме първи в класацията - 3,8 % смъртност Сигнализирай за неуместен коментар