"Активни потребители": Ситуацията с Ковид-19 създава предпоставки за измами

Важно е по границите да няма опашки от камиони, както и при снабдяването, обясни Богомил Николов

02.04.2020 | 21:58 Редактор: Юлия Христова

За какво да внимават потребителите, когато пазаруват онлайн? 

Ясно е, че ситуацията създава предпоставки за измами. Някои са телефонни измами, както и чисто търговски трикове. Не чакаме жалбите, а предварително предупреждаваме, че може да се появят измамни хранителни добавки, за които се твърди, че лекуват, предпазват... Не съм изненадан, много важно е да можем да разпознаваме тези случаи на измама. Това каза за "Денят ON AIR" Богомил Николов от "Активни потребители".

Според него е важно да се подчертае, че светът до момента не е измислил лекарство, което предпазва от Ковид-19. 

"Скокът на цените е резултат на необичайната ситуация. Това се случи само с няколко продукта. За мен не е важно да наричаме някоя нараснала цена спекула, а да си обясним защо се случва. Важно е по границите да няма опашки от камиони, както и при снабдяването", допълни той за Bulgaria ON AIR. 

Николов подчерта, че не харесва определението, че всяка цена, която се движи в някаква посока е спекула. 

"Превенция при почистването на хранителните продукти не е излишна никога. Добре е всички магазини да предприемат мерки за сигурност, защото пипането на стоките с ръце е рисково", посочи още той. 

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК