Великденските служби ще бъдат провеждани на открито (+ГАЛЕРИЯ)

Полицията и свещениците ще се грижат да не се получават струпвания на хора

30.03.2020 | 13:15 Редактор: Ралица Братанова

Християнските служби за предстоящите великденски празници ще бъдат провеждани на открито като мярка срещу разпространението на коронавирус. Те ще бъдат излъчвани по телевизията, както и онлайн. 

Това стана ясно след срещата на вицепремиера Томислав Дончев и шефа на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски със Светия синод.

Полицията ще се грижи за спазване на необходимата дистанция по време на службите извън храмовете и дали хората носят маски. Свещениците ще се грижат вътре в тях да не се получава струпване на хора. Всеки християнин ще може да влиза в храмовете, но при строго определени мерки.

Премиерът Борисов благодари на Светия Синод за разбирането за службите на Великден, които стана ясно, че ще се провеждат на открито.

"Добре знаят приказките, че Господ помага, но в кошара не вкарва", отбеляза премиерът, но посочи, че хората ще могат да се помолят в храмовете при спазване на мерките.

Вижте повече в репортажа на Миглена Георгиева.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК