Кметът на Благоевград затяга мерките в града

В магазини, таксита и градски транспорт - влизането ще е само с маски

29.03.2020 | 16:00 Редактор: Ивет Арабова

Kметът на Благоевград ще засили мерките в града от утре. Още преди 10 дни е издал заповед да се влиза в търговските обекти, такситата и градския транспорт само с маски.

е се обърна към ДАИ, към автомобилната агенция, която контролира такситата, да вземат и те да се включат в тази борба, защото едно такси е потенциално опасно, ако не се спазват мерките. Там сме казали да се дезинфекцира таксито след всеки клиент, така че всичкото това трябва да се спазва, за да можем да се отървем и бързо да преминем през тази криза", каза кметът на Благоевград Румен Томов.

Тази сутрин в благоевградската болница е починала 51-годишната жена с коронавирус. Тя е страдала от астма. Късно снощи в лечебното заведение от заболяването почина и 74-годишната ѝ майка. Пациентката е страдала от хронична белодробна болест и хипертония. Установени са контактните лица на починалите в болницата в Благоевград майка и дъщеря, които са около 15 души. Взети са проби за Ковид-19 и се чакат резултатите. Всички контактни са поставени под карантина.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК