Рая от Банско прави видеоразходки от Лондон за съгражданите си

Тя влиза в ролята на онлайн екскурзовод

29.03.2020 | 13:03 Редактор: Ивет Арабова

Вече втора седмица Банско е под пълна карантина. Жител на планинския курорт, който живее в Лондон, обаче намира начин да помогне на съгражданите си дори виртуално. Целта: да се разнообразят и да повдигнат духа си. 

За да повдигне духа на съгражданите си Рая, която от 5 години живее и работи на Острова, влиза в ролята на онлайн екскурзовод. Тя представя забележителности на британската столица на бански диалект. А идеята се заражда спонтанно. 

"Беше замислено да бъдат няколко снимки и дори кратко видео за майка ми предвид обстановката и реших да разнообразя нейния ден, после качих в групата на Банско и на всички много им хареса", споделя Рая.

Видеоразходките на Рая бързо набират популярност във Facebook групата. 

"Видеата са историческо-хумористични и показват различни емблематични места в Лондон, транспорта, Бъкингамския дворец, хотел Риц", разказва българката в Лондон.

Извънредното положение обърква плановете на Рая да се прибере у дома за Великден. Рая снима видеоразходките преди въвеждането на извънредното положение, което според нея е твърде закъсняло.  

"Ние взехме мерки много по-рано, което ще помогне, колкото и трудно да е, България да се изправи от тази криза по-бързо отколкото страни като Великобритания", смята Рая. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК