Разшириха периметъра на карантината в Банско, строги мерки в Белица

В курортния град влизат само доставчиците на стоки от първа необходимост

20.03.2020 | 12:33 Редактор: Тодор Петров

Продължава пълната карантина в Банско. На третия ден от блокадата периметърът беше разширен. Късно снощи периметърът на блокадата беше разширен с още няколко метра. 

От общината отново обясниха, че хората от Пловдив, които искаха да напуснат Банско, са отказали и жилищата, които им бяха осигурени. В града влизат единствено доставчиците на стоки от първа необходимост, само след дезинфекция на колите. 

В съседната община Белица засилените мерки продължават. Още вчера кметът на града въведе вечерен час и сложи под карантина всички местни, работили в Банско.

"Към момента повече от 140 човека са под домашна карантина. Разбира се, ние от своя страна направихме организация, който няма възможност и който няма близък да им доставя храна и лекарства от първа необходимост, имаме горещ телефон в общината, имаме ангажиран екип с този процес", коментира кметът на Белица Радослав Ревански.

Специален щаб следи за спазването на мерките. Изкъсо се следи ромската махала. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК