Виелици и сняг: Оранжев код за 4 области в страната

Дневните температури ще стигат 4-9 градуса

24.03.2020 | 07:20 Редактор: Тодор Петров

Оранжев код за сняг е в сила за 4 области в страната, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Предупреждението се отнася за областите Монтана, Враца, Ловеч и Габрово. Там ще продължи да вали сняг и дебелината на снежната покривка ще се увеличава, особено в южните им райони.

В други 15 области в страната в сила ще бъде жълт код за снеговалежи. В тези области се очаква обилен снеговалеж и образуване на снежна покривка. В област Пазарджик е обявен жълт код за сняг и за обилни валежи от дъжд. В област Бургас е обявен и жълт код за вятър, който ще бъде валиден и за областите Варна и Добрич. Шофьорите да карат внимателно и да тръгват на път подготвени, призоваха от Пътната агенция.

Днес ще се задържи хладно за сезона и дъждовно. Минималните температури за сутринта са от 0 до 5 градуса, в Северна България са отрицателни. Следобед в централните райони валежите временно ще спират. Вятърът ще бъде от североизток умерен. Дневните температури ще стигат 4-9 градуса. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева. Според прогнозата ѝ над Черноморието ще облачно и ветровито, с дъждове през целия ден. Температурата на въздуха ще бъде от 7 до 8 градуса. Морската вода е с температура 10-11 градуса. Ще духа умерен вятър от североизток, по-силен по северното ни крайбрежие. Вълнението ще бъде умерено. 

В сряда валежите ще спират, най-късно в Добруджа и в района на Сандански. Ще се задържи облачно с температури под 10 градуса. В четвъртък валежи не се очакват. В петък и в събота над страната ще има значителна облачност. В неделя северозападният вятър ще подгони облаците към турското крайбрежие на Черно море.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК