БЛС настоява за по-строги мерки заради коронавируса

Необходима ли е пълна карантина?

20.03.2020 | 22:00 Редактор: Зара Паталева

Въвеждането на вечерен час в цялата страна и пълна карантина за по-възрастните. За това настояха от Българския лекарски съюз (БЛС). Причината – в цялата страна се наблюдава тревожна тенденция за неспазване на въведените ограничения, категорични са лекарите.

Декларацията идва седмица, след като от съсловната организация призоваха за по-строги мерки в борбата с Ковид – 19. От там искат и ограничаване на движението между градовете без основателна причина.

Малко по-късно главният прокурор Иван Гешев подкрепи искането на Лекарския съюз. По-рано през деня от столичната колегия на Българския лекарски съюз също излязоха с предложение – да бъде въведена пълна карантина по примера на други европейски държави, както и управляващите да дадат максимални правомощия на главния прокурор и Министерството на вътрешните работи по време на кризата.

Извънредното положение в България беше въведено точно преди седмица – на 13 март. Към момента у нас има един град под пълна блокада – Банско, а в няколко други вече е въведен вечерен час.

Темата коментирахме с председателя на БЛС д-р Иван Маджаров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК