Синът на заразеното семейство работел на гара Илиянци, бил дежурен в неделя

Директорът на базар "Илиянци" увери, че са взели мерки за дезинфекция

11.03.2020 | 18:46 Редактор: Ивет Арабова

Синът на заразеното семейство е на 48-години и работи в жп гара Илиянци. Бил дежурен в неделя. Неговата проба е отрицателна.

Семейството е от монтанското село Василовци, там няма напрежение, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Съвсем нормално си беше, на 8 март бяхме на работа, през цялото дежурство, нищо не е споменавал, не се е оплаквал, просто нямаше никакъв проблем. Никакъв вид на човек болен, съвсем нормално си беше абсолютно всичко при нас - с неговото държане не е споменавал нищо, всичко си беше като всички дежурства", обясни пред репортер на Bulgaria ON AIR Лидия Вучкова от гара Илиянци.

До момента никой не е изследвал служителите от жп гарата дали са заразени с коронавирус. 

"До момента никой нищо не е направил за нашата служба, за семействата си повече се притесняваме, защото имаме малки деца, внучета покрай нас", каза още Вучкова.

Първоначалното предположение, че мъжът работи не в жп гарата, а в стоковия базар ''Илиянци'' остави тържището празно. 

От ръководството на стоковия базар обясниха, че са предприели всички необходими мерки за дезинфекция. Взети са и специални мерки за всички китайци. 

"Всички китайци, които се връщаха от тяхната Нова година, бяха посрещани на летището от организано от посолството хора с микробуси, които ги откарваха по домовете. Те много отговорно и дисциплинирано от 14-15 дни спазваха карантината и дойдоха на пазара, както е видно ние досега проблеми нямаме", каза директорът на стоков базар "Илиянци" Христо Стойнов. 

Засега пазар "Илиянци" няма да бъде затварян. 

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК