Принудителни мерки в Габрово, наблюдават и старчески дом

Над 100 са пробите за коронавирус в града

09.03.2020 | 12:46 Редактор: Тодор Петров

Продължават да пристигат пробите от засегнатите от коронавирус Габрово и Плевен - основно на контактни лица и медицински персонал. Само от Габрово пробите са 140. Все още се търси т.нар. "нулев пациент", който е предал заразата. 

Втори ден в Габрово са в сила принудителни мерки. Масови мероприятия не се провеждат. Състоянието на двете жени, заразени с коронавирус, остава стабилно. В спешното отделение се приемат неотложните пациенти, които са с опасност за живота, работи и отделението по хемодиализа. 

7 души остават под карантина в болницата, сред тях и 84-годишна жена, която е била приета в края на февруари и е изписана на 4 март напълно излекувана. Тя обаче е прекарала една нощ със 75-годишната жена, при която беше доказан коронавирус. 

Препоръчва се хората със симптоми на грип да не бързат да отиват при лекарите си или в болницата и поликлиниката. Жителите на града се съобразяват с наложената карантина. 

Тестове се правят и в старческия дом в село Яворец, където живее пациентка на болницата в града. Учебните затията в града са преустановени до повторно нареждане.

Община Габрово впрегна целия си ресурс около дезинфекцирането на обществени сгради и градски транспорт. Очаква се да започне и миене на улиците.

Вижте повече в репортажа на Мирела Дончева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК