Кражбите в столичен магазин са всекидневие, последствията - нулеви

Камерите не спират обирджиите

06.03.2020 | 08:00 Редактор: Тодор Петров

В денонощен магазин на столичния бул. "Христо Смирненски" обирите са често срещано явление и почти всекидневие през последните седмици. Управителят на магазина - Веселка Танчева, застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да разкаже повече за серията от кражби.

"В последните 2 седмици хванахме 3 обира общо. Много повече са, но сме хванали само 3. Първият беше на дама, която прибра артикул в якето си и я хванахме на касата. Вторият неуспешен опит за кражба - с течен шоколад на един господин, който имаше тайник в якето си. Третия и най-дързък за нас в последно време  - двама мъже играят комбина. Единият взима артикул от витрината, слага го на определено място, другият минава, слага ги в джоба. Първият се връща отново и излиза без всякаква стока от магазина, докато вторият купува един хляб и също излиза от магазина", разказа Танчева пред екипа ни".

В магазина има камери, които денонощно заснемат и други дребни обири. Подавани са жалби в полицията заради кражбите, но не е последвал никакъв резултат. По тази причина от магазина решават да се обърнат към Bulgaria ON AIR, за да придадат гласност на проблема. Не подават сигнал в полицията.

По думите на управителя обирите се случват по-често през деня, въпреки повечето персонал. Веселка Танчева допуска, че някои от крадците продават стоката след това.

От магазина са набелязали допълнителни мерки за сигурност. Ще поставят охранителна система на вратата, с което се надяват поне да намалят кражбите.

"Всички от персонала са много отговорни, нямаме време за страх. В такива случаи всичко зарязват и отиват при хванатия крадец", посочи още Танчева.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК