Дъждовно и облачно до края на седмицата, температурите остават високи

Ще духа умерен, а по планините и силен вятър

04.03.2020 | 08:05 Редактор: Ивет Арабова

Минималните температури в населените места тази сутрин са положителни - от 3 до 7 градуса. Преди обед от запад ще се заоблачава. Следобед над западните и южни райони ще вали дъжд, а в източните части на страната ще бъде облачно. Ще духа умерен югозападен вятър, по високите части на планините силен. Максималните температури ще бъдат от 14 до 19 градуса. 

През нощта срещу четвъртък в Източна България ще завали дъжд. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, значителна следобед. Температурата на въздуха ще бъде от 18 до 20 градуса. Морската вода е с температура 10-11 градуса. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Вълнението по южното крайбрежие ще бъде слабо, а по северното - умерено, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В четвъртък ще превалява в цялата страна. По планините ще вали мокър и тежък сняг. Постепенно от запад на изток валежите ще спират.

В петък след временно разкъсване на облачността следобед нова облачна вълна с усилване на вятъра ще достигне до нашата страна. Уикендът се очаква да бъде дъждовен, но пък с високи температури. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК