Чака ни дъждовна седмица, в сряда и гръмотевични бури

В петък ще има условия за поледици

02.03.2020 | 08:03 Редактор: Ивет Арабова

Минималните температури за населените места ще бъдат от плюс 1 до плюс 5 градуса – положителни отново. Денят ще започне със значителна облачност над западните части от страната и възможност за превалявания около Видин. Още преди обед облачността от запад на изток ще намалява. Ще духа умерен югозападен вятър, по високите части на планините засилен.

Максималните температури все пак остават доста високи - от 13 до 18 градуса. Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна късно следобед. Температурата на въздуха ще бъде от 16 до 18 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Гръмотевични бури и значителни валежи очакваме на 4 март най-вече над Западна България. По-значителни ще са процесите над Дунавската равнина. Валежите по планините пък ще са от сняг. Значителни валежи от сняг ще има още над централните части на Сърбия. 

Във вторник ще бъде топло и ветровито със значителна облачност и възможност за следобедни превалявания в Рила и Пирин. През нощта срещу сряда в Югозападна България ще вали дъжд. В сряда над западната половина от страната ще вали дъжд, а четвъртък преваляванията вече ще са в цялата страна. В петък след временно разкъсване на облачността следобед нова облачна вълна ще донесе нови валежи в северозападните и североизточни райони. Този ден ще има условия за поледици и трябва да сте особено внимателни, ако ви се налага да пътувате. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК