Стартът на тол системата у нас - без гафове и без напрежение

Автобусите и камионите над 3,5 тона трябва да бъдат снабдени с един от трите варианта за отчитане

01.03.2020 | 13:40 Редактор: Тодор Петров

Тол системата у нас работи от 5:00 часа сутринта. Всички тежкотоварни камиони над 3,5 тона и автобуси трябва да бъдат снабдени с един от трите варианта за отчитане - маршрутни карти, бордови устройства и GPS-тракер, за да се движат по над 3000 километра магистрали и първокласни пътища в страната.

Ситуацията е спокойно, а още сутринта започна продажбата на маршрутните карти. Към обяд в цялата страна са продадени над 4000 маршрутни карти. От раздадените 15 000 бордови устройства в 05:00 ч сутринта са били активирани 13 500, предаде репортер на Bulgaria ON AIR от ГКПП "Калотина" 

На всички ГКПП-та в страната има служители на тол управлението, които оказват съдействие на шофьорите при закупуване и попълване на маршрутните карти. 

Маршрутни карти могат да бъдат купени и от сайта web.bgtoll.bg, както и от 500-те терминала на самообслужване, разположени по пътищата, където тол таксата вече е въведена. Издадени са и 8 брошури на различни езици, за да могат неразбиращите български език да се информират какви са нововъведените такси у нас.

На шофьорите, които откажат да заплатят тол такса, ще бъде съставен акт с максималната стойност на таксата.

Вижте повече в репортажа на Миглена Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК