Премиерът нареди засилване на охраната по границата ни с Турция

Притеснителното е, че турските граничари се дръпнаха, посочи Борисов

28.02.2020 | 15:00 Редактор: Юлия Христова

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил засилване на охраната по границата ни с Турция, заради информациите за струпване на мигранти край Одрин. 

Турски медии твърдят, че стотици бежанци са поели през Северозападна Турция към границите с България и Гърция, след като високопоставен представител на властите съобщи, че Анкара няма да спира сирийските бежанци по пътя им към Европа, пише БНР.

"Това, което става на Одрин, данни за доста струпване на мигранти, вече сме дислоцирали жандармерията по границите, така че сме усилили максимално границите, както и морето. Притеснителното е, че турските граничари се дръпнаха - постовете, които имаха досега. Да се надяваме и след разговора, че са ги извели по-навътре в страната, там да ги спират. Виждате, по островите в Гърция какво става. Към момента си има реална заплаха от страна на събитията, които се случват там, а пък едновременно с това, когато ние налагаме такива тежки процедури за влизане и излизане от страната заради коронавируса, си представете да почнат да влизат стотици хиляди мигранти“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК