Пролетно време с до 20 градуса, но жълт код за опасно силен вятър

Времето ще остане хубаво и през следващите дни

24.02.2020 | 08:40 Редактор: Тодор Петров

Топлото и пролетно време от вчера ще се пренесе и в днешния ден. В момента минималните температури в страната варират от 2 до 8 градуса. За района на София - около 2 градуса. През деня обаче ще бъде ветровито, особено в Северна и Източна България. Обявен е жълт код за опасно силен вятър в цялата страна. Ще духа силен северозападен вятър, но още привечер той ще отслабва. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова. Тя уточни, че преди обед днес ще бъде облачно над цялата страна, но само на места в североизточните райони е възможен слаб и кратък дъжд. Очакват ни пролетни стойности на максималните температури - от 13 до 16 градуса, а в югозападните райони до цели 20. 

И над планините ще има временни заоблачавания. Ще бъде ветровито, като по високите била и върхове на Стара планина и Витоша вятърът ще бъде от силен до бурен. Хубавата новина е, че и в планините времето бързо ще се затопля. Температурата на височина 2500 м ще достигне 8,9 градуса, а на 1500 м - около 15. 

Утре през деня ще се радваме отново на много слънчеви лъчи. Сутринта ще бъде студено, но дневните температури бързо ще се повишават и отново ще достигат пролетни стойности. В сряда топлото време ще продължи, но вятърът отново ще се усили. Облачността ще бъде разкъсана, като само в югозападните райони се очаква да превали слаб дъжд. 

В четвъртък от запад на изток ще превалява дъжд, а в планините мокър сняг. Възможно е да прегърми. В петък денят ще започне с валежи над североизточните райони. Валежите бързо ще спират и облаците над цялата страна ще се разкъсват. Ще започне ново затопляне.

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК