8 района в София ще имат приложения за комуникация с гражданите

Идеята дойде от кметове на "Демократична България"

23.02.2020 | 14:20 Редактор: Ивет Арабова

Осем столични района ще имат мобилни приложения за комуникация между администрацията и гражданите. Идеята е на столичните кметове от "Демократична България“, а районите са тези, които на местните избори бяха спечелени от формацията.

Първият и единствен засега столичен район, за който има мобилно приложение, е "Слатина". Кметът Георги Илиев казва, че е естествено в XXI век комуникацията между администрация и граждани да премине на следващо ниво. 

"Ще го ползваме за новини, хората ще могат да получават нотификации, когато нещо се случва, нещо, ако недай си Боже, стане - наводнение, пожар, за по-бърза информираност на самите граждани", обясни той.

Хората ще могат да правят предложения, да организират кампании чрез приложението, а също и да участват в анкети. В момента има допитване за "зелената" зона в Слатина. Според Илиев мобилната платформа превъзхожда социалните мрежи, където районите имат страници със сходни функции. 

"Много по-добро е, защото това е директна комуникация", смята Георги Илиев.

Приложението е създадено безплатно от доброволци. Кметовете на "Демократична България" са готови да го споделят и с колегите си от другите столични райони. 

След като приложението бъде прецизирано, ще бъде въведено и за "Красно село", "Лозенец", "Оборище", "Овча купел", "Средец", "Студентски", "Триадица". 

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК