Пловдив, Русе и Дупница готови за протест заради винетките

Стотици села са принудени да купуват стикер за участък от 200 м.

21.02.2020 | 16:10 Редактор: Ралица Братанова

След Нови Искър и общините Пловдив, Русе и Дупница в протестна готовност заради винетките. 

Недоволството в пловдивско е заради отсечка от 200 метра, която трябва да се ползва с винетка. На този фон от Националното сдружение на общините поискаха точни указания от ресорния министър Петя Аврамова как да направят споразуменията с АПИ, за да отпаднат винетките.

Стотици шофьори от 7 села в пловдивско са принудени да купуват винетка за участък от 200 метра. Преди дни е монтиран знак за задължителен винетен стикер и служители на тол системата започнали да правят проверки. 

Кметовете на населените места са категорични, че хората ще излязат на протест, ако не бъде решен абсурдният казус. 

От Агенция Пътна инфраструктура разпоредиха знакът за винетен стикер да бъде премахнат, а в понеделник на спешна среща ще се разгледа къде другаде в областта има подобни казуси. 

На този фон от Института за пътна безопасност коментираха, че общините са имали повече от година, за да се договорят с Пътната агенция кои маршрути да останат без винетка. 

От Сдружението на общините са изпратили писмо до АПИ и до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова с настояване за незабавно предоставяне на точни указания за уреждане на взаимоотношенията между държавата и общините по отношение на платената пътна мрежа.

Вижте още в репортажа на Виктор Борисов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК