Кметът на Нови Искър успокои: Глобени без винетки няма, няма и да има

Системата в момента не работи, не отчита и не глобява, посочи Даниела Райчева

20.02.2020 | 21:45 Редактор: Кристина Крумова

"Категорично е. Живущите на район Нови Искър няма да заплащат винетки", заяви кметът на район Нови Искър Даниела Райчева в студиото на "Денят ON AIR".

Вчера недоволни граждани в Нови Искър излязоха на протест за втора поредна вечер. Те отново блокираха пътя за Искърското дефиле.

"Не бих могла да кажа, че е имало напрежение, по-скоро имаше основателно притеснение в хората за това как ще стигат до училищата, детските градини и работните си места. Нямат основания вече да се притесняват", допълни тя.

Райчева сподели, че лично е потърсила информация за наложени глоби от председателя на АПИ Георги Терзийски. 

"Системата в момента не работи, не отчита и не глобява. До момента никой не е представил документ, с който да докаже, че е глобен", каза тя и подчерта, категорично, че няма глобени хора за тези два дни.

"Тол системата в момента се обсъжда също. Относно притесненията на малкия и средния бизнес за тол таксите, предстои да бъде обсъден въпросът следващата седмица", отбеляза кметът пред Bulgaria ON AIR.

Приоритети и политики на кмета на район Нови Искър?

"Основното нещо, което правим, е да продължим да надграждаме. Основният ни приоритет са училищата и детските градини - ефективност и модернизация на сградите", каза Райчева.

И посочи, че за яслените групи има чакащи деца, но през тази година предстои да бъде открита още една детска градина в квартал "Курило", така че проблемът ще бъде разрешен.

"Един от основните приоритети, по които работим, е подобряване на транспортното обслужване. Успяхме да свържем 90% от линиите с метростанции, а 80% процента от автобусите са нови и екологични", каза още кметът на Нови Искър. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК