Борисов: Целта е доходите да скачат с над 10% всяка година

"Балкански поток" е чисто български проект, подчерта премиерът

21.02.2020 | 11:46 Редактор: Тодор Петров
Борисов: Целта е доходите да скачат с над 10% всяка година

Кабинетът си е поставил за задача всяка година да има 10% ръст на доходите. Това стана ясно от коментар на премиера Бойко Борисов в Брюксел преди заседанието на Европейския съвет.

Поводът за думите му бе престрелката между БСП, президента Румен Радев и управляващите, заради освиркванията по време на поклонението пред паметта на Васил Левски в сряда. 

"Това не помага на стабилността, на инвеститори, на целите, които си поставяме, а те са с над 10% всяка година да се вдигат доходите и само една стабилна икономика, стабилна среда – власт-опозиция, различни институции, могат да дадат желания ефект", заяви премиерът, цитиран от "Монитор".

Борисов отново подчерта, че "Балкански поток" е чисто български проект, а атомната централа в Белене отдавна не е руски проект. И загатна, че можело да става въпрос за завод за химически материали, за които президентът на "Лукойл" Вагит Алекперов споменал на срещата им в Давос. 

По думите на Борисов инвестицията била за над половин милиард долара. Във връзка с финансовата рамка на ЕС пък премиерът заяви, че трябва да сме много предпазливи с нея, защото бюджетът е по-малко с 60 млрд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страница ни във Facebook ТУК