Очаква ни дъждовен ден, а в Предбалкана - мокър сняг

Максималните температури ще бъдат от 5 до 8 градуса

20.02.2020 | 07:55 Редактор: Искра Ангелова

Очаква ни съществена промяна в климатичната обстановка над страната. Минималните температури към настоящия момент варират от 0 до 5 градуса. 

А дъждът, който започна да превалява през нощта на места в Западна България, ще продължи да превалява днес над цялата страна. Очакваните количества ще бъдат между 5 и 15 литра на кв/м, като над планинските масиви изваляванията ще бъдат повече, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова. 

По високите западни полета и в Предбалкана следобед дъждът пък ще преминава в мокър сняг. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад, с тенденция да се усилва до засилен. Това ще бъде и причината да застудее у нас. Максималните температури ще бъдат от 5 до 8 градуса. А за района на Сандански до 9 градуса. 

В петък валежите ще спират и облачността временно ще се разкъса, а температурите ще запазят сравнително ниските си стойности. 

В нощта срещу събота на места в планинските райони и в Източна България ще превали сняг. В събота преди обед в Дунавската равнина ще превалява дъжд и сняг, а следобед от запад на изток ще настъпи разкъсване и намаление на облаците. Вятърът ще започне да отслабва. 

В неделя и в понеделник облачността ще бъде разкъсана, по-значителна над Северна България, но радостната новина е, че чувствително ще се затопли. Температурите на места дори ще надвишават 18 градуса.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК