Спор между Столичната община и АПИ заради винетката за Северната тангента

Борисов обеща, че винетки за там няма да се плащат

18.02.2020 | 17:41 Редактор: Искра Ангелова

Спор между Столичната община и Пътната агенция. Причината - ще трябва ли да плащат винетка жителите на населените места до София, които се водят към столичната община?

След като от вчера камерите по рамките на тол системата снимат за водачи без електронна винетка, доста шофьори се оказаха глобени. 

  След като лично премиерът Бойко Борисов обеща, че винетки за Северната скоростна тангента няма да се плащат - от понеделник нещата изглеждат обратно.

"Тъй като, както Южната дъга, е в рамките на града, така и Северната тангента е в рамките на града. И тя е правена за да им е по-удобно на хората", заяви Борисов.

Жителите на Нови Искър недоумяват как за няколко километра до столицата през Северната скоростна тангента вече ще се налага да плащат винетка. 

"Аз смятам, че трябва да се плащат някакви данъци, за да има пътища като хората, но, за съжаление, не е високо качеството на самите ни пътища", каза Валентин Дончев.

От Столичната община разпространиха карта с маршрути, които предлагат да бъдат изключени от винетна такса, като това бъде постигнато чрез споразумение с Пътната агенция. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК