Гримьори подпомагат строежа на център за деца с онкохематологични заболявания

В него ще се извършват различни дейности, сред които и психологическа помощ

15.02.2020 | 15:57 Редактор: Ивет Арабова

Грим с благотворителна кауза. Инициативата е по повод днешния Международен ден в подкрепа на децата, болни от рак. Целта - да се съберат пари за първия у нас и на Балканите - център за възстановяване и работа с деца с онкохематологични заболявания. 

"Това е много гадна болест, която се излекува много трудно, но аз съм успял и съм я победил", сподели 14-годишният Теодор Тодоров.

Победата с гадния вирус, както Теодор нарича рака, е дълга. След силни болки в корема момчето и семейството му разбират за тежката диагноза. започва и обикаляне по болници у нас и в Германия. 

"Сърдих се на мама, че дава на докторите да ме боцкат", спомня си Теодор.

След двегодишна битка коварната болест е победена. В помощ на малките герои у нас благотворително се събират средства за изграждането на първия специален център за работа с деца победили рака. 

"В този център ще се извършват различни видове дейности като психологическа", каза Петя Александрова от сдружението на деца с онкохематологични проблеми.

В красотата с кауза се включват и редица гримьори. Средствата от всяко едно движение на четките ще отидат за изграждането на центъра.

"Тъй като в грима сме най-добри и това е нашата професия решихме да дадем малко красота", обясни гримьорката Пепа Стоянова.

Едва на 5 Теодор побеждава рака, но днес е по-смел и по-голям от болестта. 

"Чувствам се много по-силен и вече не се притеснявам от лекарствата и инжекциите", добави Теодор.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК