Теодора - изворът на надежда за децата с онкозаболявания

Тя е всичко останало, но не и обикновен учител...

13.02.2020 | 19:30 Редактор: Юлия Христова

Тя е всичко останало, но не и обикновен учител. Посветила се е на работата с онкоболни деца, каузата и е да връща вярата и надеждата за живот, на онези семейства, които се сблъскват с диагнозата "рак". 

Болничното отделение е средата ѝ на работа, именно там Теодора Арменкова преподава и връща усмивките, желанието за учене, за това да не се предаваш. 

Още за работата ѝ като част от екипа на Сдружението за деца с онкохематологични заболявания вижте в интервюто на Юлия Христова.

Както и при други болести, онкологичните  заболявания при децата също си имат международен символ - Златната панделка. За съжаление много хора не са запознати и не могат да разпознаят златната панделка и значението ѝ. През 1997, група родители започнали да обсъждат възможността за създаване на универсален символ за децата с онкологични заболявания.  Обсъждали са много цветове и след много размисли се стигнало до извода, че златното е най- подходящият символ за тази кауза. Златото е скъпоценен метал и децата са скъпоценни! Освен това, също както злато минава през огън, за да стане по силно, децата минават през тежко, дълго и болезнено лечение, за да се превърнат в истински сървайвъри. На 15 февруари пък отбелязваме Международния ден на децата с онкологични заболявания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК