Ще доведат ли промените в Закона за хазарта до "оздравяване" на обществото?

Коментар на депутата от НФСБ Йордан Апостолов

12.02.2020 | 21:49 Редактор: Ивет Арабова

Фишове и други талони за игри ще се предлагат само от служители на Българския спортен тотализатор - това решиха депутатите миналата седмица. Kaкви ще бъдат промените?

"Сега има обстановка, в която могат да бъдат изложени факти и събития. Може би никой не е имал смелостта преди това. Водим тази битка от средата на 2018 г. Видели сме, че има нарушения, не можем да кажем колко средства са липсвали", каза в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от НФСБ Йордан Апостолов.

По думите му са имали съмнения, че се случва нещо нередно.

"Всеки министър е политическо лице, той се опира на експертността на хората, които работят на терен. Тези, които са пряко сложени и получават големите заплати, явно са си мълчали. Те трябва да понесат своята отговорност или да разкрият на кого са подали информация", категоричен бе Апостолов.

Плюсовете от тези промени щели да са няколко - приходите от лотарията ще останат в държавния бюджет, забранaта на продажба на такива билети около училища и на лица под 18 г.

"Хората, вместо да занесат парите при семействата си предпочитат да ги оставят в най-близката бензиностанция, купувайки си билетчета", каза още Йордан Апостолов.

Той коментира и темата за машинното гласуване.

"Преди по-малко от седмица имаше избори в щата Юта, всичко в машинното гласуване се срина. Оказа се, че трябва да броят повече от 36 часа. Когато става въпрос за машини, винаги има риск от манипулация", изтъкна депутатът в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Според него, когато нещо се прилага за първи път е абсурд да се случи в рамките на една година.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК