Депутати от всички парламентарни групи подкрепиха ревизията на приватизацията

В парламента се заговори за необходимостта от законодателни промени

12.02.2020 | 18:44 Редактор: Кристина Крумова


Депутатите подкрепиха идеята на главния прокурор. В парламента се заговори за необходимостта от законодателни промени, за да отпадне давността за разследването на сделките. 

Красимир Велчев от ГЕРБ призна, че въпросът не е обсъждан в парламентарната група на мнозинството, но лично той напълно подкрепя прокуратурата. Той декларира, че също е готов да подкрепи евентуална промяна за отпадане на давността за разследването.

"Проверката на целия приватизационен процес е свеж вятър откъм прокуратурата", коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

Корнелия Нинова също поздрави главния прокурор за инициативата му. 

"Дано най-накрая истината за прехода да излезе наяве, проверката да е всеобхватна, да има справедливост и да се носи отговорност, отдавна обществото очаква справедливост", коментира тя.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също оцени като положителна стъпка проверката. 

Той е на мнение, че най-добрият вариант е прокуратурата да направи преглед и анализ на целия период, защото има много различни коментари по тази тема, внушения и манипулации.

Идеята да отпадне давността на престъпления, свързани с приватизацията, беше лансирана от управляващите още преди три години. За целта обаче беше нужна промяна на конституцията, до която така и не се стигна.

Вижте повече в репортажа на Стоян Тричков.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК