ДПС ще подкрепи вота на недоверие към правителството

Хаотичната политика води до кризи, категорични са от Движението

16.01.2020 | 13:51 Редактор: Ралица Братанова

ДПС застава зад вота на недоверие срещу правителството за провал в областта на околната среда, който инициира БСП. Това стана ясно след среща между двете партии. 

След консултации с левицата, Йордан Цонев от движението съобщи, че има много причини, поради които ДПС ще подкрепи вота.

Най-формалната е, по думите му е, че ДПС е  опозиционна партия. А най-съществената е, че е налице водна криза в Перник и в други райони на страната.

"Има криза и с отпадъците. Третата причина, която за нашата партия е много важна. Нашата управленска програма се базира на екологичните принципи. Мотото на нашата програма е "Чист въздух, чиста вода, чиста храна, чиста енергия". Нашата програма не само акцентира върху екологичните проблеми, но ние смятаме да използваме зелената икономика като основен инструмент за икономическия растеж в страната", отсече Цонев.

Той обвини властта, че води хаотична политика по отношение на околната среда. Според него именно тези действия на управлящите водят до постоянни кризи.

Цонев очаква, че резултатите от дебатите по вота на недоверие ще са в няколко посоки. Единият е, че ще видят истинските проблеми по отношение на околната среда.

За да бъде успешен вотът на недоверие, още миналата седмица левицата обяви, че ще разчита на останалите опозиционни партии в парламента. А именно на Воля и на останалите 8 независими депутати, сред които отцепилите се 6-има от АТАКА. 

Ако всичките народни представители се обединят, техният общ брой става 124 и ще бъде напълно достатъчен да събори кабинета. За да мине вотът на недоверие обаче трябва да гласуват поне 121 депутати.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева!

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК