България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ченчев: Очертава се водната криза да не е единствена

Искрен Веселинов от ВМРО: Перник трябва да е мощна червена лампа

15.01.2020 | 09:30 Редактор: Искра Ангелова

На първото си пленарно заседанието депутатите ще гласуват оставката на Нено Димов и избирането на новия екоминистър, който се очертава да бъде Емил Димитров - Ревизоро.

"Не е важна номинацията на даден министър, защото при такава огромна криза е без значение кой ще замести Нено Димов. За пореден път се загаси някакъв пожар, който е пламнал заради действията или бездействията на властта. По важно е, че тази криза се очертава да не е единствена", заяви депутатът Иван Ченчев от БСП пред репортер на Bulgaria ON AIR. Според него проблемът с боклука също е много сериозен и трябва да се реши. 

От БСП ще внесат четвъртия си вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов, а поводът е водната криза в Перник.

"Нашият вот на недоверие е заради цялостното управление. Имаха 10 години на разположение, за да оправят една или друга криза. Това е криза на управлението и трябва да се носи отговорност", каза още Ченчев в ефира на "България сутрин".

БСП ще изложат мотиви пред другите депутати и Ченчев се надява да се стигне консесуално решение, което ще е в посока падане на правителството.

Заместник-шефът на ВМРО Искрен Веселинов също коментира номинацията на Емил Димитров за нов екоминистър: Ревизоро е един боец, който е доказал в трудни ситуации, че може да се справя. Предлагайки Нено Димов, ние търсихме експерт, който разбира от екология и екологично законодателство, а сега търсим човек, който да реши конкретни проблеми.

Той добави, че ВМРО и НФСБ подкрепят кандидатурата на Емил Димитров, а напрежение е имало само в рамките на дискусиите, но не между конкретни личности.

"Определено Нено Димов не е най-виновният за кризата в Перник, ако въобще има вина и това е доказано от различни експерти. Ние бихме искали да е ясно, че проблемът на Перник трябва да е мощна червена лампа за политиките във водния сектор и да има промяна", заяви той.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК