Видинската болница остава без неврология

Директорът на болничното заведение подаде оставка

06.01.2020 | 18:32 Редактор: Кристина Крумова

Напрежението във видинската болница екскалира. От днес отделението по неврология спира да работи в следващите шест месеца. До патовата ситуация се стига, след като още през август миналата година двама от невролозите напуснаха заради ниско заплащане и лоши условия на труд. Заради несправяне със ситуацията и шефът на болницата подаде оставка.

Няма и желаещи да работят в отделението. Новината за закриването на едно от най-големите отделения в лечебното заведение притесни пациентите и техните близки. 

От днес спира приема на нови пациенти в отделението, а тези които вече са настанени, ще бъдат доизлекувани. Заради ситуацията кметът на Видин поиска оставката на директора на лечебното заведение. Част от вече напусналите специалисти заявили готовност да се върнат на работа, ако бъде сменено ръководството. 

Пациентите ще бъдат настанявани в ломската неврология, но отделението там може да поеме до десет души. Болницата в Монтана пък е на повече от 100 километра, а видинската болница не разполага с нужния брой специализирани коли за превоз на големи разстояния. 

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК