Общински дружества с дългове раздават подаръци на съветници

"Демократична България" сигнализира за случилото се

23.12.2019 | 19:07 Редактор: Стефанка Митева

Общинските съветници от "Демократична България" сигнализираха, че сградата на Общинския съвет е затрупана от подаръци. Освен тефтери, календари и химикалки, които по традиция се подаряват, сред армаганите за местния парламент има и Wifi колонки, слушалки и бутилки вино. 

Общинските дружества, решили да изненадат служителите си, са Центърът за градска мобилност и "Топлофикация София". Подаръци се раздават и в частната строителна фирма "Джи Пи Груп", станала известна с ремонта на "Графа".

"Това е етичен проблем. Става въпрос за затънали в дългове дружества, като ЦГМ и Топлофикация основно, които харчат пари и пращат на своите работодатели такива дребни закачки и подаръчета", каза общинският съветник от "Демократична България" Методи Лалов.

От ЦГМ обясниха, че подаръците са близо 100 и са част от маркетинговата кампания на дружеството. 

От "Топлофикация София" отговориха за Bulgaria ON AIR, че са изпратили на председателите на постоянните комисии в Общинския съвет работен тефтер, календар и химикал в знак на уважение и благодарност за оказаната експертна помощ през годината. Оттам изразиха мнение, че е некоректно едно от най-големите общински дружества да бъде използвано за политически цели. 

Общинските съветници от "Демократична България" ще поискат информация колко средства за изразходвани от общинските компании за подаръци.

Вижте повече в репортажа на Сергей Тодоров!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК