HelpBook: Наглеци паркират на инвалидни места, на зебри

Ако видите нередност, подайте сигнал към платформата

20.12.2019 | 16:41 Редактор: Анисия Иванова
HelpBook: Наглеци паркират на инвалидни места, на зебри

Зачестиха случаите на водачите, използващи места за спиране, предназначени за лица с трайни увреждания. Такива сигнали постъпиха и в платформата на Helpbook.info. Въпреки глобата от 200 лв. за паркиране на инвалидно място, проблемът продължава.

Наш потребител от Русе упорито ни праща снимки на заснети автомобили, които необезпокоявано ползват паркомясто пред жилищен блок, което е предназначено единствено за хора, притежаващи синия стикер. Още в началото на месеца е заснет нарушител, който оставил колата си там за няколко дни.

Следващия сигнал е от тази седмица - отново виждаме неправомерно паркиране на обозначеното място за хора с увреждания, този път от водач на друг автомобил.

Не липсват често срещани гледки за нагло паркирани автомобили и в столицата: "На 15 декември около 16.30 ч. се натъкнах на този паркиран изцяло автомобил върху пешеходната пътека на кръстовището на ул. "Незабравка" и алея "Яворов", която е пътека през Борисовата градина". Нашият потребител е заснел регистрационния номер на автомобила, но информация за цвета на колата не може да даде, тъй като очевидно не е почистван от доста време.

Ако и вие сте убедени, че е крайно време да се предприемат адекватни мерки по проблеми, с които се сблъсквате всеки ден, можете да подадате сигнал онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook

Харесайте страница ни във Facebook ТУК