Българите си пожелават по-високи доходи и семейно щастие за 2020 г.

На късмета си през идните 12 месеца ще разчитат 36,5%

20.12.2019 | 15:33 Редактор: Ралица Братанова
Българите си пожелават по-високи доходи и семейно щастие за 2020 г.

Като потвърждение за прочутия индивидуализъм и практичност на българите, отново на първо място са поставени личните успехи и реализация (69,1%), следвани от желанието за по-високи доходи (56%). 

За разлика от миналата година обаче семейното щастие (54,8%)  успява да изпревари леко дори традиционно българското пожелание за здраве  (52,6%). На късмета си през идните 12 месеца ще разчитат 36,5%, показват данните от проучване на "Барометър България".

За най-значимото политическо събитие на отиващата си година  преобладаващата част от анкетираните поставят на първо място изборите за местна власт (57%), а интересът към изборите за Европейски парламент е очаквано по-малък (23,4%).

Като се има предвид, че често обществото по-лесно запомня негативните събития и скандалите, не е изненадващо и че анкетираните посочват хакерската атака срещу НАП (35,7%), скандалите в БФС и загубите на българския национален отбор по футбол (21,9%), както и летния туристически сезон и фалитът на "Томас Кук" (15,7%), който засегна отделни региони на страната и туристическия бранш като цяло.

Значително по-малък интерес е предизвикал изборът на главен прокурор (7,2%), а Апартаментгейт, който избухна в първата половина на миналата година, се помни от 10%. Позитивна новина е и изборът на Кристалина Георгиева за управляващ директор на МВФ (9,9% от анкетираните).

Традиционно българите имат позитивно отношение към ЕС, но считат политиките му за далечни и не толкова пряко засягащи ги. 

Снимка: Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК