Нетипично топлото време остава, възможни са снеговалежи за Коледа

Максималните температури са между 12 и 18 градуса

18.12.2019 | 07:25 Редактор: Стефанка Митева

Дневните максимуми за 18 декември ще бъдат с над 10-12 градуса над обичайните за тези дни от годината. Мъглите ще заемат повече площи от страната, а в планинските и източните райони ще бъде слънчево и топло. 

Минималните температури са от минус 1 до плюс 5 градуса. В низините ще има мъгли и ниски облаци, по-трайни в западните части от страната. Максималните температури през днешния ден са необичайно високи за сезона - от 12 до 18 градуса, а на местата с трайни мъгли градусите ще са около 9. 

Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева за зрителите на "България сутрин".

В планините продължава да е слънчево и топло – много подходящо за разходки и туризъм.Температурата на височина 2500 м ще достигне 6 градуса, а на 1500 м – плюс 11-12 градуса.

В четвъртък ще се появи западен вятър и мъглите ще се разсейват. Облачността над страната обаче ще бъде значителна. В петък главно в южните райони ще превали слаб дъжд. Следобед бързо облаците ще намаляват и ще има повече слънце. В събота от запад отново ще се заоблачава. Късно следобед и през нощта в западните райони се очаква дъжд. В неделя валежите ще обхващат цялата страна, като по-съществени ще бъдат в западните и в източните райони. 

Възможни са валежи от сняг на 24 и 25 декември. Причината е дълбок пренос на по-студена въздушна маса от север към Балканите. Сигурни са обаче значителните валежи от дъжд южно от Стара планина, а над 1300 метра надморска височина валежите ще са от сняг.

Вижте видеото с цялата прогноза!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК